Сеферинов: Целта ни е класиране за Олимпиадата в Токио

Сеферинов: Целта ни е класиране за Олимпиадата в Токио
Източник: Спътник
A A+ A++ A

 

Класиране за Олимпийските игри в Токио през 2020 година е основната цел на женския национален отбор по волейбол. Това заяви селекционерът на тима Иван Сеферинов, предаде БГНЕС.

Днес националният ни тим спечели приза за отбор на месец септември, след като успя да се класира за предстоящото Европейско първенство в Грузия и Азербайджан догодина.

„Целта пред този женски отбор е развитие през новия олимпийски цикъл и класиране за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Първата крачка в тази насока е подобряване на организацията. Втората е да привлечем нови състезателки, които след четири година да бъдат в основата на тима и да бъдат на възраст до 22 години. Днес имахме среща с пет от тези момичета, които взеха участие в Европейското първенство за девойки старша възраст. Те ще бъдат под наблюдението на женския национален отбор.”

„Третата стъпка е по-предни позиции в Европа. В момента сме десети в европейската ранглиста. Целта е да вървим напред и да станем пети в европейската ранглиста. Това ще ни даде не само престиж, но и възможност за участие в квалификациите за Олимпийските игри, в които се състезават първите осем нации в Европа", допълни още Сеферинов.

#Иван Сеферинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »