Йотова: Ще търсим от институциите начини за консенсус по решенията за България

Йотова: Ще търсим от институциите начини за консенсус по решенията за България
Източник: Спътник
A A+ A++ A

Ще изискваме от институциите да предоставят информация и заедно да намираме решенията за България. Това заяви кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова пред пълна зала в община Септември, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Нашето желание е да внесем успокоение. Да имаме независима политика и решенията по проектите, от които България може да спечели, да се взимат у нас. Ако беше така, днес щяхме да имаме „Белене“, „Южен поток“ и генерален секретар на ООН“, каза още Йотова. Тя подчерта, че се приемат тайни споразумения и постановления на МС, като това за трайното заселване на мигранти у нас, прието през август.

„Пред вас стоят хора, които ще работят за сигурността на България и на всеки един от вас. Ще работим за това децата ни да останат тук, а не да бягат навън“, допълни тя. „С ген. Радев сме един добър екип. Целите ни са общи и при първите крачки, които ще направим в президентството ще бъдем заедно“, посочи Илияна Йотова.

По време на срещите хората изразиха желание да помогнат по всякакъв начин, за да може ген. Радев и Йотова да станат президент и вицепрезидент на България. Гражданите им пожелаха да продължават да бъдат искрени, все така конкретни и отговорни в поставяне на задачите и силни за решаване на проблемите. „Ген. Радев ще бъде нашият глас. От това няма по-хубаво – президентът да е гласът на народа“, подчерта член на Инициативния комитет.

„Там, където другите не могат, ген. Радев и Йотова – могат. Вярваме, че те ще съумеят да опазят и България, както генералът е пазил десетилетия небето ни“, казаха още присъстващите. Те пожелаха успех на кандидат-президентската двойка с номер 13 и ги изпратиха с менче вода и здравец.

По-рано през деня ген. Радев и Илияна Йотова се срещнаха и с Инициативния комитет в Пазарджик. На срещите присъстваха народният представител Янаки Стоилов и Димитър Димитров, Йордан Младенов – председател на областния съвет и Деница Златева – член на ИБ на БСП.

#Илияна Йотова #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"