Борис Джонсън призова за военна операция в Сирия

Борис Джонсън призова за военна операция в Сирия
Източник: Dir.bg
A A+ A++ A

 

Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че трябва да се разгледа възможността за военна операция в Сирия, предаде БГНЕС.

Уместно ще бъде да разгледаме всички динамични възможности, военни възможности. Трябва да сме реалисти кое ще бъде ефективно и какъв ще е крайният резултат. Не можем да правим нищо без коалиция, без сътрудничество с американците. Мисля, че още сме много далече от това, но не значи, че разговори не се водят, защото, разбира се, такива има”, посочи Джонсън.

Мнозинството хора, включително Джон Кери усещат, че процесът на преговори с руснаците на практика се оказа в задънена улица. В неделя ще обсъдим всички достъпни за нас, за Запада възможности.”, изтъкна първият британски дипломат.

Няма да се преструвам, че отговорът е лесен, защото такъв няма… Но не можем да допуснем това да продължава вечно, не можем да стоим и просто да гледаме как Алепо се превръща в пепел, трябва да направим нещо”, подчерта Джонсън.

Според ръководителя на Форин офис възможност за Великобритания остава и засилване на санкциите срещу ключовите играчи в сиийския конфликт, които подкрепят президента на Сирия Башар Асад.

Джонсън съобщи, че тази тема ще се обсъжда на 16 октомври в Лондон на среща на външните министри на Великобритания, Франция, Германия и държавния секретар на САЩ. 

#Борис Джонсън #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"