Комаров и Петкова обсъдиха конкретни въпроси за бързото изпълнение на решението на Арбитражния съд за АЕЦ „Белене“

Комаров и Петкова обсъдиха конкретни въпроси за бързото изпълнение на решението на Арбитражния съд за АЕЦ „Белене“
Източник: БНР
A A+ A++ A

 

Днес в Москва се състоя среща между първия заместник генерален директор на Държавна корпорация „Росатом“ Кирил Б. Комаров и министъра на енергетиката на България Теменужка Петкова. В хода на срещата бяха обсъдени конкретни въпроси, насочени към най-бързо изпълнение на решението на Арбитражния съд към Международната търговска палата в Женева по отношение на АЕЦ „Белене“, съгласно което българското дружество НЕК е длъжно да възмезди на руската компания „Атомстройекспорт“ загуби заради спиране на строителството на АЕЦ „Белене“ на сума 620 млн. евро.

Държавната корпорация „Росатом“ приветства стъпките на българската страна, насочени към създаване на необходимите условия за най-бързо изпълнение на решението на Арбитражния съд по отношение на АЕЦ „Белене“, в частност, приемане на закон за отпускане на финансова помощ на НЕК за плащане на задълженията за АЕЦ „Белене“. „Ние разчитаме, че паричните средства ще бъдат изплатени до края на годината“, отбеляза Комаров.

Страните се договориха да положат в близко време всички необходими усилия за изпълнение на Арбитражното решение в най-кратки срокове.

#АЕЦ „Белене“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"