8 министри се изправят пред депутатите в парламентарен контрол

8 министри се изправят пред депутатите в парламентарен контрол
NewsInTheCity.bg
A A+ A++ A

 

Депутатите ще препитат вицепремиера Томислав Дончев и още седем министри по време на редовния парламентарния контрол, пише БГНЕС.

Първи на парламентарната трибуна ще застане заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, който ще отговори на питане относно политиката по усвояване на средства от Европейския съюз за програмен период 2014 - 2020 г.

Веднага след него министърът на културата Вежди Рашидов ще отговори на четири депутатски въпроса, сред които за необходимост от проверка на "Експозиционна зала и родна къща на Тодор Живков", част от Исторически музей - гр. Правец дали недопустимо разпространява политическа идеология.

Министърът на външните работи Даниел Митов ще поясни има ли необходимост от отзоваване на българския посланик в Скопие, прекратяване на преговорите за Договора за добросъседство и налагане на вето на членството на Република Македония в Европейския съюз. Митов ще отговори и на въпрос, свързан с демонстративно поругаване на символи и паметници, свързани с българската история и националното ни достойнство.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще отговори има ли замърсяване на въздуха във Враца и в Русе, както и относно мерки за прекратяване на увреждането на жизнената среда във Видин.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще отговори на пет въпроса. Министърът на здравеопазването Петър Москов ще отговори на три въпроса, сред които и един относно произведени ваксини.

Оказва се, че най-голям интерес има към финансовия министър Владислав Горанов, които ще отговаря на осем депутатски въпроса. Някои от тях са свързани с напредъка по кандидатстването и присъединяването на България към Европейския банков съюз и нарушаване на забраната за пряка реклама на хазартни игри и задълбочаване на хазартното поведение сред населението.

Последна в контрола е Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика. 

#министър на труда и социалната политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"