Най-високата сграда в света заблестя в цветовете на борбата с рака на гърдата

Най-високата сграда в света заблестя в цветовете на борбата с рака на гърдата
http://www.hotelnewsme.com/
A A+ A++ A

 

Фасадата на най-високата кула в света Бурдж Халифа в Дубай (828 м) бе осветена в розово в четвъртък вечерта. Това се прави в подкрепа на ежегодната световна кампания за борба с рака на гърдата, съобщава БГНЕС.

Тази инициатива, предназначена и да събира средства, ще се повтори през следващите два дни и през уикендите, следващи месеца, посветен на „Октомврийска роза”, посочи „Емаар” (Emaar Properties PJSC), гигантът в бизнеса с недвижими имоти в Дубай, който менажира кулата.

Посетителите на Бурдж Халифа, която стана голяма туристическа забележителност след отварянето си през 2010 година, бяха призовани „да се облекат в розово”, за да демонстрират своята съпричастност към кампанията.

От всяка продажба на сувенири или други дребни стоки в Бурдж Халифа през октомври ще се отделя по 1 дирхам (0,25 евро) в полза на фондацията „Ал Джалила”.

Създадената по инициатива на суверена на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, фондацията „Ал Джалила” опитва да се включи в спасяването на живот, като работи срещи рака на гърдата, който е най-разпространеният и най-смъртоносният при жените.

Разгънатата в много страни кампания „Октомврийска роза” има за цел всяка година да мобилизира жените и близките им, като обърне вниманието им към проблема с информация, диалог и подчертаване на важността на борбата с това заболяване, пише АФП.

Дубай е едно от седемте емирства, които заедно се наричат Обединени арабски емирства. Той е най-големият град в Емирствата. Намира се на югоизточния бряг на Персийския залив. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"