Американската "Верайзън" може да смъкне цената за Yahoo! заради хакерите

Американската "Верайзън" може да смъкне цената за Yahoo! заради хакерите
Източник: ABC News
A A+ A++ A

 

Американската телекомуникационна компания „Верайзън” (Verizon) не изключва, че може да й се наложи да намали цената на сделката за придобиване на компанията „Яху” (Yahoo!) заради хакерска атака от 2014 година. Това пише в четвъртък електронната версия на вестник „Уолстрийт джърнъл”, предаде БГНЕС.

Изданието се позовава на главния юрисконсулт на „Верайзън” Крейг Сълиман, който заявил на съвещание в централата на компанията във Вашингтон, че е необходимо да се получи пълна информация за мащабите на последствията от взлома, довел до кражбата на данни за 500 милиона клиенти на компанията.

„Смятам, че имаме всички основания да мислим, че последствията са повлияли върху материалното (положение на „Яху”). Ако те (в „Яху”) смятат по друг начин, то трябва да ни го докажат”, поясни той. За хакерите стана известно едва след сключването на договора между двете компании през изминалото лято.

През юли „Верайзън” обяви, че придобива „Яху” за 4,83 милиарда долара.

Най-големият интернет доставчик в САЩ и лидерът на телекомуникациония пазар в страната „Верайзън” придобива интернет компанията „Яху” (Yahoo!) като предмет на сделката са недвижимите имоти. Интелектуалната собственост ще бъде продадена отделно.

„Яху” бе основана през 1994 година. Към този момент тя притежава третата по популярност търсачка в страната. Освен това компанията разполага и с редица портали, включително новинарски. Неин е и сайтът за споделяне на снимки - фотохостингът „Фликър” (Flickr).

#Verizon #Yahoo!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници