Злато за хиляди евро намират руснаци в гористи месности

Злато за хиляди евро намират руснаци в гористи месности
http://www.blackiewarner.com/
A A+ A++ A

 

Жител на Зейския район в руската Амурска област ще бъде съден за незаконно съхранение и пренасяне на 880 грама злато на обща стойност около 2,4 милиона рубли (над 34 хиляди евро).

Мъжът намерил кутията със златото в района на местната река. Според прокуратурата той скрил намереното и тръгнал да го продава в съседния град, пише БГНЕС. 

Аналогичен случай бе разкрит през август, когато жител на същия район получи две години условно и бе глобен със 100 хиляди рубли заради пренасяне на 3,2 кг чисто злато с колата си. И това злато било открито вече събрано в гората в съседния Тиндински район.

През 2015 година китаец прави обратното. Преди да замине за родината си той скрива в тайник около 4 кг злато на стойност над 6 милиона рубли. През април 2016 т.г. мъжът отново пристига в Русия, прибира златото от тайника и тръгва за Благовещенск. По пътя е заловен от служители на Федералната служба за сигурност.

В северната част на Амурска област, както и в съседните райони – в южните части на Якутия и източната част на Забайкалието – се намират големи златни залежи. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"