Съпругата на нигерийския президент няма да го подкрепи на следващите избори

Съпругата на нигерийския президент няма да го подкрепи на следващите избори
http://guardian.ng/
A A+ A++ A

 

Съпругата на нигерийския президент Мухамаду Бухари го предупреди, че може да не го подкрепи на следващите избори, ако не промени правителството.

В интервю за Би Би Си Аиша Бухари каза, че президентът „не познава“ повечето от висшите служители, които е назначил. Тя твърди, че правителството е буквално похитени, тъй като зад президентските назначения стоят няколко хора. Бухари беше избран миналата година след обещанията си да отстрани корупцията и непотизма от коридорите на властта, пише БГНЕС.

Решението на съпругата на президента публично да отправи забележките към с мъжа си вероятно ще шокира много хора, но то показва нивото на недоволство от правеното от държавния глава.

Президентът е известен с фразата, произнесена при встъпването му в длъжност, че той "не принадлежи на никой и принадлежи на всички". В интервюто Аиша Буухари каза: "Президентът не познава 45 от 50 от хората, които назначи и аз не ги познавам, въпреки че съм му съпруга от 27 години."

Президентшата отказа да назове поименно хората, които подреждат служителите по висшите етажи на властта, но каза, че имената им можели да бъдат разбрани от тези, които гледат телевизия. Бухари все още не е казал на съпругата си дали ще се кандидатира отново на изборите през 2019 г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"