Ангелкова: Промените в Закона за туризма протичат в няколко направления

Ангелкова: Промените в Закона за туризма протичат в няколко направления
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Промените в Закона за туризма, които предстоят, са свързани с няколко направления. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на Деветия Черноморски туристически форум, който се провежда край Варна, предаде Фокус.

Тя посочи, че първото направление касае статута на националните курорти, който е особено важен. „В промените в Закона за туризма сме се опитали да дадем специален статут на националните курорти като детайлно изискванията, свързани с управлението и стопанисването на съответния курорт, дейностите свързани с поддръжката на зелените площи и чистотата, да имат някакъв специфичен регламент, когато става дума за територия на национален курорт”, каза министър Ангелкова.

Тя добави, че е предвидено там да се осъществява по-голям контрол и участие от страна на туристическия бранш и най-вече на собствениците на различни обекти така, че да има баланс. До края на годината предстои тези и всички останали промени да бъдат внесени като предложение от министерството в Министерски съвет и оттам - към Народното събрание.

„Другите промени, които касаят Закона за туризма, са свързани с определението и регламентирането на къмпингуването. Там създадохме работна група, която работи в момента и предстои нейното финално заседание, за да може да предложи балансирани текстове за това що е то къмпингуване, къде и как да се разполагат каравани, кемпери и палатки, в какъв режим и на каква територия са”, каза още министър Николина Ангелкова, като допълни, че в тази работна група влизат представители на хотелиерския и туристически бранш, както и на неправителствени и екологични организации, и на местната власт. Очаква се тези балансирани текстове да бъдат предложени до края на месец октомври. 

#Николина Ангелкова #Закона за туризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"