Берое подписа с Емил Гъргоров

Берое подписа с Емил Гъргоров
Източник: sportove.net
A A+ A++ A

 

Ръководството на Берое осъществи поредния си трансфер през тази седмица. След като с тима подписаха Жуниор Мапуку и Борислав Цонев, днес това направи и опитният Емил Гъргоров, предаде БГНЕС.

Халфът вече направи една тренировка с новите си съотборници на вчерашното вечерно занимание и се очаква да бъде готов за неделното домакинство на Ботев (Пловдив). За последно той игра в пловдивския Локомотив.

Емил Гъргоров е роден на 15 февруари 1981 г. в София. Играе като полузащитник. Гъргоров е юноша на Локомотив (София), където започва и професионалната си кариера. За столичните "железничари" изиграва 67 мача с 13 гола, а през сезон 2002/03 г. е трансфериран в ЦСКА (София). За четири години при "армейците" той записва участие в 92 мача и бележи 48 попадения.

През сезон 2006/07 г. Гъргоров преминава във френския Страсбург, където играе в следващите 4 години. Прекъсване има само през пролетта на 2008 г., когато е под наем в ЦСКА и изиграва 13 мача. За френския Страсбург има общо 51 двубоя и 6 попадения.

През 2010 г. Гъргоров става играч на румънския Университатя (Крайова), където за есенния полусезон има 13 мача и 1 гол. През пролетта той отново се завръща в ЦСКА и изиграва 12 мача с 1 попадение.

През юни 2011 г. Гъргоров преминава в Лудогорец (Разград) за следващите два сезона. В тях той играе в 54 мача и бележи 22 гола. През сезон 2013/14 г. той играе за ЦСКА и участва в 42 срещи на тима. В тях отбелязва 9 гола.

През лятото на 2014 г. Гъргоров става играч на китайския Шияжуанг и изиграва 12 мача с 3 гола. Пролетта се завръща в родния Локомотив и играе в 13 мача на тима. В тях бележи 3 попадения. През изминалия сезон Гъргоров бе в "Локомотив" (Пловдив), където записа 20 срещи и 4 гола.

Емил Гъргоров има 17 мача и 2 гола за представителния национален тим на България. Той е двукратен шампион на България и трикратен носител на Купата на страната. 

#Берое #Емил Гъргоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »