Къде е грешката, след която загина 45-годишен мъж?

Къде е грешката, след която загина 45-годишен мъж?
http://www.patient.bg/
A A+ A++ A

 

Грешка в столичната спешна помощ доведе до закъснение на линейка, което се оказа фатално за 45-годишен мъж, починал от инфаркт на столична улица. 

Първоначално от столичния Център за спешна медицинска помощ твърдяха, че подалият сигнала е продиктувал грешен адрес. Зад тази версия застана и Здравното министерство, съобщи Нова телевизия. 

Екипът на NOVA обаче се сдоби с документи, от които става ясно, че адресът, който диспечерът на спешния център е приел, е коригиран няколко пъти. Така стана ясно, че виновникът за объркването работи в спешния център.

Екип на „Здравей, България” се срещна с лекари от Спешна помощ, които обясниха процедурата по приемане на сигнал. Фелдшерът Снежана Гацовска обясни, че първоначално е имало грешка при изписването на адреса, но тя е била поправена.

Директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев призна, че грешката е на Спешния център, но тепърва ще се изяснява кой точно я е допуснал.

„На първо четене според мен тя е в диспечерната, а не в приемането на самия екип. Нека да изчакаме неделя, когато тогава хората от тази смяна са на работа”, обясни д-р Гелев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »