В деня за почит на краля в Тайланд няма да се работи

В деня за почит на краля в Тайланд няма да се работи
Нова телевизия
A A+ A++ A

 

Тайландското правителство обяви днешния ден за почивен във връзка с траура след смъртта на крал Пумипон Адулядет, предадоха световните агенции.

Траурът ще продължи една година. През този период на държавните служители се препоръчва да носят черни дрехи. Министър-председателят призова тайландците да се въздържат от развлекателни прояви през следващите 30 дни, информира Нова телевизия.

Учебните заведения днес са затворени. Много хора в столицата Банкок бяха облечени в черни дрехи. Телевизионните канали в Тайланд промениха своите програми и излъчват само кадри за живота на краля и изявления на правителството, а изображението е черно-бяло.

Фондовата борса в Тайланд започна сесията в петък със скок от 3,5% след смъртта на краля. Това е голямо събитие за кралството и ново предизвикателство, което трябва да преодолее тайландската икономика, която е все още в застой. През последните дни пазарът до голяма степен се отдръпваше, притеснен от все по-тревожните съобщения за здравето на монарха.

Кралят на Тайланд почина след продължително боледуване. Смъртта му слага край на 70-годишното му управление, което го превърна във фигура на единството на нацията. Крал Пумипон бе на 88 години.

По време на управлението му в Тайланд се смениха над 20 министър-председатели, бяха приети 18 конституции, извършени бяха 19 държавни преврата.

#Траурът една година държавните служители черни дрехи Тайланд почит крал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"