Златица остана без ток заради кражба на кабели

Златица остана без ток заради кражба на кабели
Novini.bg
A A+ A++ A

 

Кражба на меден проводник, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, прекъсна електрозахранването тази нощ на 388 клиенти от Смолско, Челопеч и Златица.

В момента 196 домакинства в Златица все още са без ток, като екипи на компанията работят усилено, за да възстановят проводника и да отстранят нанесените повреди максимално бързо, съобщи БГНЕС.

Незаконна сеч стана причина за прекъсване на електрозахранването вчера в кв. Драгалевци в София. Паднало дърво скъса проводник на ЧЕЗ и остави без ток 14 домакинства за 3 часа. Служители на ЧЕЗ подмениха повреденото съоръжение и възстановиха комфорта на хората.

Общо 3680 пъти прекъсна електрозахранването в Западна България за първите 8 месеца на 2016 г. заради намеса на трети страни.

Само в резултат на кражби на елементи от електроенергийната инфраструктура за този период електрозахранването в Западна България прекъсна 150 пъти, като в продължение на общо 326 часа без ток бяха 276 хил. потребители. ЧЕЗ апелира за силна обществена нетърпимост към посегателствата над електроенергийни съоръжения. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"