Бойко Борисов: Търпението ми се изчерпва. Реформаторите ще се държат като управляваща коалиция или аут

Бойко Борисов: Търпението ми се изчерпва. Реформаторите ще се държат като управляваща коалиция или аут
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Търпението ми се изчерпва. Групата днес иска да преформатирам правителството. Или РБ ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или довиждане. Ясно и точно. Повече с тях няма да се занимавам. Това заяви на брифинг в парламента премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в присъствието на почти цялата парламентарна група на ГЕРБ, пише БГНЕС.

„Откъде накъде те ще ми лицемерят на Министерски съвет и дума няма да казват, а депутатите им ще ми се правят на опозиция”, заяви ядосано Борисов.

Той запита с кое ГЕРБ заслужават това. „С кое заслужаваме да ни бият всеки ден по главата, че имало нещо нередно”, запита още премиерът. „Ако сме правителство и парламент с мнозинство, за което имаме претенции, във вторник всички на местата си, да гласуват, да дебатират, да посочат това, което са гласували преди това и истината да излезе наяве”, нареди Борисов.

Разговарях с ПГ, тук съм като председател на партията, разясни Борисов. „Помолих ПГ да не се подвежда по популизма и откровеното нахалство, което демонстрират наши колеги. Помолих Главчев, ако е възможно да свика извънредно заседание, да се приемат всички предложения на опозицията в дневния ред, плюс още няколко анкетни комисии, които ПГ предлага”, разясни премиерът.

Той подчерта, че е изключително разочарован от това, което наблюдава последните дни. „Следобед ще ви изкараме цялата сделка за Бобов дол как е минала, как е продадена за 1 лв., купена за 35 млн. евра, кога, по кое време и от кои хора, и кои депутати са били там, които сега се опитват да се правят обществени защитници”, посочи Борисов.

От друга страна той коментира и Изборния кодекс и заяви, че РБ са забравили неща, за които са настоявали по време на приемането на закона, и дори днес са отричали неща, за които преди са настоявали сами. „ГЕРБ е в управлението, защото нямаше никакъв друг шанс да се създаде управление преди две години. То не е самоцелно. От това, което виждам в момента, друга конфигурация, може да бъде само тип експеримента „Орешарски”. Няма друга, най-много и с ДСБ вътре, но предполагам, че с техните хора, те няма да смеят да го направят”, пресметна премиерът.

„Ако някой си мисли от нашите колеги – от РБ или ПФ, че ние само ще подкрепяме идеите им, а когато има проблем, те ще се скрият от нас и ще излезе, че ГЕРБ ги е предлагал тези неща, защото ПФ настояваше секциите да са 35, за да се ограничи гласуването в Турция и по никакъв начин не искаше да отстъпи от това. Ние се съобразихме с това. РБ ги беше страх, че на следващи избори може да не минат 4% и те настояха за това. Сега излиза, че ние сме го предложили това и едва ли не се стремим към победа по нечестен начин”, категоричен бе Бойко Борисов.

„Затова ПГ още на следващото заседание, каквито предложения да има опозиция, да се махне тавана, по 100 секции, ако искат да има, да го приеме. Ще подкрепим всяко едно такова предложение. Аз съм за честни избори, щом смятат, че това би променило изборите, ние сме за каквото и да е предложение, да дадат”, зарече се премиерът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"