БСП: Българите са жадни за справедливост, чакаме прокуратурата да разгледа и други сигнали след обвиненията към областния управител на София

БСП: Българите са жадни за справедливост, чакаме прокуратурата да разгледа и други сигнали след обвиненията към областния управител на София
Dir.bg
A A+ A++ A

 

Българите са жадни за справедливост, след обвиненията към областния управител Веселин Пенев, чакаме прокуратурата да продължи да работи със същата експедитивност и по други сигнали.

Това каза пред БГНЕС депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Радвам се за бързата реакция на прокуратурата и повдигането на обвиненията към областния управител на София област Веселин Пенев за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки, от които държавата е загубила 11 млн. лв., подчерта депутатът, информира БГНЕС.

„Това разследване беше образувано на база на изнесените факти, които ние от БСП направихме публично за тази скандална продажба да царските конюшни. Веднага след това подадохме сигнал до главния прокурор. Всички ние сме длъжници на българското общество – то изпитва остра нужда от справедливост. Доминира разбирането, че хората от висшите етажи на политиката са безнаказани за своите действия”, коментира Бойчев. Той подчерта, че се надява оттук нататък прокуратурата да е все така експедитивна и да се произнася бързо по казуси, в които са замесени хора на държавни постове.

„Надявам се прокуратурата да действа по всичките въпроси по същия начин. Ние сме внесли и други сигнали до главния прокурор за нарушения. През лятото се внесли сигнал относно начина, по който се разходват средствата от Агенция „Пътна инфраструктура” за строителство на магистрали и пътища – за начина, по който се избират фирми, за начина, по който се заобикаля Закона за обществени поръчки и без процедура се възлага такъв тип строителство на определени фирми. Там става дума за стотици милиони. Има сигнал и за турските ваксини. Така че доволен съм от днешното решение и се надявам прокуратурата да продължи да работи и по другите сигнали по същата линия”, каза Бойчев. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"