БСП: Реформаторите не са участвали в подписката инициирана от нас

БСП: Реформаторите не са участвали в подписката инициирана от нас
Dir.bg
A A+ A++ A

 

„По-рано изредихме групите, които са подкрепили дневния ред, а именно ДПС, АБВ и независими народни представители. С РБ водихме консултации относно изработването на дневния ред, но те не са участвали в подписката”, заяви за медиите в НС говорителят на ПГ на БСП Лява България Жельо Бойчев, пише БГНЕС.

Бойчев подчерта, че в изявлението на левицата в НС е било упоменато, че са водени консултации. „Всичко друго е некоректно и искам да разсея съмненията“, каза още Бойчев.

Говорителят на ПГ на левицата подчерта, че РБ са държали на 3 точки да влязат в дневния ред, а именно за комисията за АЕЦ „Белене“, за Изборния кодекс и промените в Закона за задължения на договорите. „В дневния ред за извънредното заседание в сряда, който е внесен вече в деловодството на НС, сме включили две от техните предложения - Изборния кодекс, промените в Закона за задълженията по договорите. Никой от нас не е твърдял, че са подкрепили тази подписка“, категоричен бе депутатът. По думите му големият въпрос е защо не заседава българският парламент и въпросът, който виси за следващата седмица е ГЕРБ ще дойдат ли и ще подкрепят ли с гласовете си този дневен ред. „Ако те продължават така сме поставени пред реалната ситуация да опорочим изборите“,каза още той. Бойчев подчерта и че промяната в Закона за задълженията по договорите ще намали ежедневното плащане на размера на лихвата по арбитражното решение за АЕЦ „Белене”, от което премиера няколкократно се е оплакал. 

#ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници