ГЕРБ: Когато свикваш заседание, трябва да осигуриш и кворума, а не да разхищаваш държавни пари

ГЕРБ: Когато свикваш заседание, трябва да осигуриш и кворума, а не да разхищаваш държавни пари
bnr.bg
A A+ A++ A

 

Когато искаш и свикваш заседание не е необходимо само да събереш 50 подписа, трябва да осигуриш и кворума, а не да разхищаваш държавни пари за разходи, автомобили, командировъчни. Това заяви на брифинг зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, пише БГНЕС.

Когато ние свикваме, обсъждаме важни теми, и когато се иска кворум, на 99% осигуряваме народни представители за заседанието.

Относно регистрацията от БСП са 33-ма, от ДПС бяха 22-ма, с тези ли хора те ще правят мнозинство и ще диктуват дневния ред на НС, запита Велчев. „Опозицията, освен да вика оставка, не виждам какво правят. Точно това е една от причините, не само неприличното държание в зала и плакати, а това, което и предишния път казахме – субсидиите на партиите са за това, за да могат да ги използват за провеждане на кампании чрез медии, обиколки”, заяви Велчев.

„На тях явно не им се дават от тези пари и отново искат да използват държавните средства и НС, като трибуна, за да могат да бъдат отразявани и да няма смисъл да харчат пари за медийни изяви. Това е не е честно и коректно към НПО, инициативни комитети, които нямат субсидии и този достъп до медиите”, добави той.

Велчев посочи, че работата на комисиите продължава. Те отново избраха начин за трупане на дивиденти, оправдавайки се, че не могат да са на комисия, защото са в Бобов дол.

От своя страна председателят на енергийна комисия Делян Добрев обяви предстоящо извънредно заседание на комисията по темата Бобов дол, с ресорния и социалния министър. „Тях ги няма на заседанията на комисиите. Днес се надяваме да се включват и в работата на комисията. Целта на комисията е да проследим хронологията на дейностите на тази концесия през 2007 г. срещу 1 лв., въпреки че е могло да има тръжна процедура и да има истински концесионер,който да развива мината. А не на някой, който малко след това, когато е взел, каквото е можел от нея да я продаде на следващия собственик”, категоричен бе Добрев.

Валентин Николов от ГЕРБ заяви, че БСП извлича дивиденти от нещастието на хората в мината и, когато са дали и мината за 1 лв., а мината след това е продадена за милиони левове. По това време министър на енергетиката е бил от БСП, а зам.-министър е била Корнелия Нинова.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева подчерта, че почти 100% от ПГ на ГЕРБ е тук. „Не се регистрирахме, защото кворумът е отговорност на тези, които са внесли дневният ред с подписите. Те не можаха да дойдат на работа и да се регистрират. Имайте предвид, че това, което се случва в предизборната кампания на Радев, идват по 30-40 души, а на срещите с Цачева идват към 2000-3000 души. Как ще си направят кампанията като няма пред кого, естествено, че на парламентарната трибуна да говорят глупости, да развяват байраци, да ги дават по телевизията без пари”, каза Караянчева.

Според нея не прави чест на БСП пиарът, който са си направили вчера, относно Теменужка Петкова, тъй като министър може да се изслуша и в комисия, а не само в пленарна зала. Кой продаде мината и по кое време –председателят на БСП Нинова, която толкова се радва, че ГЕРБ потъва. Не търсете парламентарни избори, г-жо Нинова, защото от 38 ще останете 25.

Красимир Велчев подчерта, че по време на кампания е по-добре парламентът да си работи по другите функции, а не в зала. Той заяви, че се обсъжда дали и ГЕРБ да свикат извънредно заседание на парламента. „Не е въпрос колко подписа ще събереш, за да внесеш. Лесно е да осигуриш подписи, въпросът е да осигуриш присъствие, а не да го ползваш за популизъм. Не правим сметка да печелим, ние не печелим, може и да загубим, но имаме принцип, които искаме да следваме. След месец ще видим кой по-близко и най-добре седи”, посочи още Красимир Велчев. 

#автомобили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници