От ДСБ поискаха оставката на премиера Борисов

От ДСБ поискаха оставката на премиера Борисов
Източник: МИГNews
A A+ A++ A

Нека Борисов поеме политическата си отговорност и подаде оставка след неизбежната изборна загуба, а не да хвърля държавата в хаос по време на кампания. Това се посочва в официална позиция на ДСБ, след като по-рано днес премиерът Бойко Борисов заплаши, че ще управлява без Реформаторския блок, ако не получава пълната подкрепа на дясното обединение, предаде бТВ.

До кризата се стигна, след като от РБ поискаха да бъдат преразгледани текстове в Изборния кодекс, които ограничават правата на българите в чужбина. Министър-председателят заяви, че реформаторите „се правят на опозиция”.

Според „тъмносините” е „опасно, срамно и политически недопустимо” да се дестабилизира държавата с предизборна цел. „Заплахите срещу политически опоненти, бягството от парламентарен дебат и ограничаването на изборните права на българите в чужбина са свидетелство за недопустима слабост на премиера в кризисна международна обстановка”, пишат от ДСБ.

Те призовават партийните лидери и министрите от РБ „да гарантират стабилността и сигурността в страната, като се включат активно в кампанията на Трайчо Трайков, а не в партийни договорки с ГЕРБ”.

#Бойко Борисов #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"