Военна клетва положиха 170 курсанти от Националния военен университет

Военна клетва положиха 170 курсанти от Националния военен университет
http://radiovelikotarnovo.com/
A A+ A++ A

 

170 курсанти от Националния военен университет „Васил Левски” положиха военна клетва днес, 14 октомври 2016 г. Тържественият ритуал се проведе на Ритуалния плац на Университета, съобщи БГНЕС.

„Очакват ви предизвикателствата на военната служба. Очаква ви тръпката от успеха и възможните разочарования от трудните страни на войнския живот. Колкото по-големи са изпитанията, толкова по-голямо ще е удовлетворението и самочувствието от изпълнените задачи“ - това каза в словото си към първокурсниците началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов. Той им пожела никога да не забравят, че са част от един от символите и гарантите на държавността – армията. Сред гостите на тържеството бяха народни представители, областният управител на Област Велико Търново проф. Пенчо Пенчев, заместник-кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, родители и близки на курсантите, ученици от средни училища в област Габрово и др.

14 октомври беше и „Ден на отворените врати” в Националния военен университет „Васил Левски”. Направен бе показ на въоръжение и бойна техника, изучавани от обучаемите по военни специалности в университета. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници