Европейският комисар по разширяването отива в Македония

Европейският комисар по разширяването отива в Македония
bnr.bg
A A+ A++ A

Европейският комисар по разширяването Йоханес Хан, който днес е на посещение в Скопие, се срещна с македонския премиер Емил Димитриев, както и с лидерите на партиите ДПА и ДСИ Мендух Тачи и Али Ахмети. По-късно през деня се предвиждат и срещи с лидерите на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и на СДСМ Зоран Заев, пише БГНЕС.

След разговорите си Хан не даде изявления пред журналисти, но написа в Туитър, че е провел успешни срещи, на които са били обсъдени условията за провеждане на надеждни избори, както и междуетническите въпроси в страната.

Изказване за журналисти след срещата си с Хан даде лидерът на ДПА Мендух Тачи. Той заяви, че двамата са разговаряли за изборите, насрочени за 11 декември и дали са изпълнени условията за тяхното провеждане.

„Моята позиция е, че част от условията за изборите са изпълнени. Но след обявяването на официалните резултати, ако съществува и един факт, който потвърждава, че ВМРО-ДПМНЕ и ДСИ са повторили нещата от предишните избори, ние ще обявим вота за невалиден и няма да го признаем“, каза Тачи.

Хан проведе среща и със специалния главен прокурор Катица Янева, която след срещата заяви единствено, че двамата са разговаряли за работата на Специалната прокуратура.

Детайли за днешните срещи на Хан самият той ще даде по време на пресконференция, насрочена за 14 часа местно време. 

#Йоханес Хан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"