Борисов: Коя друга партия може да пази България по-добре?

Борисов: Коя друга партия може да пази България по-добре?
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Те тласкат страната към хаос. На 6 ноември, ако ГЕРБ не е първа политическа сила, значи ще има други мнозинства. Добре дошли са, конституционно е уредено, това е демократичното. Да дойдат и да управляват. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в парламента, пише БГНЕС.

„Не може ние да съберем 3,7 млрд. лв. повече от контрабандистите, с тях да правим огради, да пращаме армия, да докарам 160 млн. евра от Брюксел, да докарам европейска полиция да стои на границата и някой да ми казва, че някой трябва да пази България по-добре от нас, кой? Кой е този, който ще я пази по-добре от нас? Какви мнозинства ще направят в следващия парламент?”, запита премиерът.

„Виждате всички социологически агенции, защото ако ние се дръпнем на 6 ноември, ако не сме първи, ГЕРБ няма да участва в никакво мнозинство след това. Когато тези се упражняват на нашия гръб, откъде накъде РБ ще се правят на опозиция днеска тука”, ядоса се Борисов.

„7 министри, от къде на къде ние с Горанов и Бъчварова събрахме 223 млн. лв. повече за учителите, а някой ще казва, че Дани Кирилов е предложил квадратчето. Абсолютна лъжа, аз бях там. Това е 100% лъжа. Или някой ще си има министри и зам.-министри управляващи на моя гръб и ГЕРБ само ще носи пасиви в парламента ли? Това няма да го допусна по никакъв начин вече. Търпението ми се изчерпва”, предупреди премиерът.

Той се възмути и от къде на къде някой ще излиза и за „Белене” и ще казва, че ГЕРБ трябва да носи отговорност. Няколко пъти казах, че това е висша корупционна схема от няколко правителства. И се надявам, че рано или късно ще има повдигнати обвинения и виновните ще си понесат наказанието. Сега, когато събрахме повече пари, защото искам да знаят гражданите, че ние като държава в БНБ имаме около 18 млрд. евро резерв, и близо 13 млрд. лв. във фискалния резерв. И явно някой пак се е прицелил и иска да събори нещо, да открадне тези пари, или да върне контрабандистите. Щетата за 2 години е 3 млрд. и 700 млн., къде е отивала нека да си кажат, при нас със сигурност не е, защото сме я разбили”, призова Борисов. 

#огради #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"