Бургазлии настояха за присъда срещу Живко Стоянов, заклал котка на обществено място

Бургазлии настояха за присъда срещу Живко Стоянов, заклал котка на обществено място
Източник: Newspaper.bg
A A+ A++ A

Десетки бургазлии, възмутени от постъпката на 25-годишния Живко Стоянов, който миналия петък посред бял ден закла котка пред очите на десетки, излязоха на протест в морския град. Недоволството им беше насочено към прокуратурата. Минути след протеста, повдигнаха обвинение срещу младият мъж, предаде Нова тв.

Защитниците на животни настояха пред Съдебната палата в Бургас 25-годишният Живко Стоянов да получи ефективно наказание. Миналия петък питбулът му нападна котка и я захапа, минути след това с нож младият мъж е закла пред очите на десетки клиенти на голям хипермаркет. След 24 часа в ареста бе освободен.

„Най-вече искаме ефективна присъда, да има време да влезе вътре в затвора и да помисли върху деянието си, защото има сега теория, че той ще се почувства поласкан от това внимание, а ние желаем да влезе вътре и да има време на спокойствие да помисли върху деянието си, което е безмислено жестоко”обяснява Галина Георгиева.

„Случаите на насилие над животни в Бургас са много, но този точно случай ескалира. Имало е свидетели. Не може в 17 часа да се разхождаш с хладно оръжие, първо по улиците. Второ акта е един вид акт на садизъм, без значение дали е наложен върху животно или върху човек”, коментира Неда Недина, природозащитник.

Оказва се, че Живко и неговият питбул отдавна създават проблеми и на съседите си от бургаския ж.к "Братя Миладинови". Тормозено било и самото куче.

„Малтретира го, постоянно го бие”, казва Стоян Костадинов, съсед на собственика на питбула.

Протестиращите ще настояват Живко Стоянов да бъде задържан и да бъде съден за убийството на котката.

„Освен възмущението и факта, че до този момент практиката показва, че в България тези престъпления и деяния остават ненаказани. На това трябва да се сложи край. Това е престъпления като всяко останало”, обясни Дариа Хулка, природозащитник.

Наказателния кодекс за подобни прояви  предвижда от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 5000 лева.

#ефективна присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници