7 екипажа стартираха на Еко рали "България 2016"

7 екипажа стартираха на Еко рали "България 2016"
Източник: Авто
A A+ A++ A

 

Общо 7 екипажа застанаха на старта на тазгодишното издание на Еко рали България, предаде БГНЕС.

Състезанието, което ще завърши на 16 октомври, е в календара на FIA Световна купа „Алтернативни енергии” и е включено в програмата на „София – Европейска столица на спорта 2018”. Стартът на надпреварата бе даден малко след 16.30 часа пред Гранд хотел София, като сред родните екипажи, имаше и международно участие от Сърбия.

От всички участници в състезанието се изисква да демонстрират своята сериозна загриженост за защита на околната среда, като избягват действия, които по някакъв начин биха нарушили или замърсили околната среда или предизвикали ненужен шум. Така, освен да карат икономично и екологично, участниците трябва да се грижат да оставят местата, на които са били дори по-чисти, отколкото са ги заварили.

Автомобилите, допуснати до участие в рали от този тип, са разделени в категории според вида задвижване – електрическо, хибридно или на алтернативни горива (пропан-бутан, метан, биогаз и др.), както е определено в техническия правилник ФИА за автомобили с „алтернативна енергия”.

Придвижването на екипажите в ЕКО Рали България 2016 става чрез навигация по пътна книга, а в маршрута са включени минимум 100 км регулаторни тестове, които играят ролята на това, което са специалните етапи в класическите рали надпревари. Финалът е в неделя, 16 октомври, пред Гранд хотел София. 

#FIA

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници