Слънчево време с максимални температури до 20°

Слънчево време с максимални температури до 20°
http://www.utro.bg
A A+ A++ A

Днес в сутрешните часове ще е предимно слънчево, значителна предимно ниска облачност ще има над източните и крайните северозападни райони. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността - предимно висока, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб, с източна компонента. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в крайните югозападни райони до около 23°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), съобщава Агенция Фокус.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност, която временно ще намалява. Ще духа до умерен вятър, от изток. Максималните температури ще са 16°-17°. Температурата на морската вода е 18°- 19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността - предимно висока, ще се увеличава. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.

#слънчево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »