Кунева: Проблеми в МС няма

Кунева: Проблеми в МС няма
Източник: SofiaNews
A A+ A++ A

Ще подобрим комуникацията си и ще подпишем анекс. Това каза Меглена Кунева, вицепремиер и министър на образованието и науката, във връзка с управляващата коалиция. По думите ѝ вторник е важен ден, защото предстои гласуване, което ще определя ритъма на изпълнителната власт и на изборите, предаде Фокус.

„Думи като заплаха и други по-силно емоционално оцветени думи за мен в политиката са невъзможни, аз не говоря така”, заяви тя по отношение на „заплахата” на премиерът Бойко Борисов. „Драматична новина от вчера няма. Седмица след седмица в Министерски съвет ние показваме резултата – нещо, което премиерът отдели 2/3 от времето си вчера, за да покаже успехите”, обясни министър Кунева.

„Няма с какво да се заплашват политики, които доброволно са влезли с анализ и план за действие в една коалиция, която няма за цел да даде най-доброто възможно в момента за страната. Няма да говоря от името на ГЕРБ или на премира. Проблеми в Министерски съвет няма и това министър-председателят го каза многократно. Второто направление беше свързано с НС”, поясни тя. По думите ѝ РБ е подчертано консолидиран и твърдо застава зад Съби Събев и Трайчо Трайков.
Според нея не е новина, че една част от нейните колеги в парламента са в опозиция.

„Това го знаем от повече от година и те се държат опозиционно”, уточни Кунева. Тя засегна това, което направиха миналата година и началото на тази, като припомни, че са искали да направят анекс към коалиционното споразумение, в което да посочат защо продължават да работят в посока за работа с правителството. „Това обаче не се случи. Тогава щеше да бъде по-ясно и за опозиционната част на Реформаторския блок и за тези, които подкрепят правителството. Всички бихме предпочели в НС групата да бъде единна, но не е и това не е новина. Когато онзи ден г-н Атанасов е казал, че увеличението на заплатите на учителите е трик, аз няма как да му повлияя, защото той е казал, че е в опозиция”, добави тя.

Вицепремиерът припомни думите на Бойко Борисов, който бе посочил, че Министерски съвет работи отлично. По думите ѝ вчерашното заседание са решили няколко неща. „Ще подобрим комуникацията си. Второ, ще подпишем анекса, който премиерът го подписа, апропо. Идеята, че премиерът е изненадан от това, че в РБ има опозиционно крило е абсолютна нелогична и безпочвена- всички знаят това и работим така две години”, допълни тя.

#Меглена Кунева #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"