Икономическа полиция установи 70 незаконни търговски обекти в Пазарджик

Икономическа полиция установи 70 незаконни търговски обекти в Пазарджик
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

70 незаконни търговски обекти са установени в област Пазарджик в резултат на извършени проверки от страна на служители на полицията. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик, предаде Фокус.

Ежедневна и целенасочена е дейността на структурните звена от ОДМВР-Пазарджик за противодействие на икономическите престъпления и закононарушения. Целта е да се ограничи силно подобна дейност и да се създадат условия за активно събиране на дължимите данъци и такси в държавния бюджет. В резултат на извършените проверки на територията на цялата област от страна на служителите от районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Септември и Велинград, както и на колегите им от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са установени 70 незаконни търговски обекта, извършващи дейност „на тъмно”.

Собствениците им не са регистрирани като юридически лица или еднолични търговци, не разполагат с касови апарати и не заплащат такси за лицензи там, където извършването на дейността го изисква. Така се ощетява както държавният, така и общинските бюджети. Най-много от тях /59 броя/ са установени на територията обслужвана от РУ-Пазарджик и в частност - в пазарджишкия квартал „Изток”. 9 незаконни търговски обекта за засечени да функционират във Велинград, по 1 - в Пещера и Септември. Там, където полицейските органи установят нарушения, чието документиране е извън техните компетенции, незабавно се сигнализират съответните държавни или общински органи, имащи отношение по тях, а именно структурите на НАП, Агенция „Митници”, Областна дирекция „Безопасност на храните”, Регионалната здравна инспекция, общинските администрации.

#Противодействие на икономическата престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »