Петкова: Правителството се справя, но трябва да останем единни

Петкова: Правителството се справя, но трябва да останем единни
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Нещата ще бъдат урегулирани и няма да се стигне до време разделно за кабинета. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова във връзка със снощната извънредно заседание в Министерски съвет, предаде Фокус.

„Заседанието премина в един откровен диалог, какъвто трябва да има между партньори в управлението. Нямаше напрежение, бяхме откровени. Всеки от нас каза онова, което вижда и усеща като отношение”, поясни министърът. „Накрая се обединихме около това, че за да продължат реформите в България, да продължим да работим със същите темпове, за никого не е тайна, че правителството работи и се справя, но за да продължим да работим добре, необходимо е да бъдем единни навсякъде", обясни министър Петкова.

Във връзка с това дали ще бъде прекратена концесията на мини „Бобов дол”, дали държавата ще защити своя интерес и този на хората Петкова поясни, че това е изключително важно. „Трудът на тези хора е много тежък, те са достойни и всички трябва да се отнасят с уважение. Тези хора не биват да бъдат използвани за определени политически интереси”. По думите й трябва да се мисли в посока как се е стигнало до тук.

Петкова уточни, че действията по концесията в периода 2005-2007 г. пораждат сериозни съмнения. Енергийният министър допълни, че през 2005 г. тогавашният министър Мирослав Севлиевски след решение на Министерски съвет дава концесията на "Мини Бобов дол", което тогава е държавно предприятие. „Впоследствие са добавени условия за влизането в сила на концесията след приватизация или чрез друга сделка, тоест държавата е очаквала да получи приходи от тази концесия.

През 2007 г. обаче като министър Румен Овчаров подписва допълнение към договора, с което прехвърля права по концесията, която не е влязла в сила, на частното дружество „Ораново" ООД. Как се прехвърлят права за нещо, което не е влязло в сила? Така държавата не получава нищо от тази концесия и бива изместена от едно дружество след решение на Министерския съвет", коментира още министър Петкова.

#Теменужка Петкова #България #Бобов дол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници