Цачева: Високо ценя образованието и ще подкрепям сектора

Цачева: Високо ценя образованието и ще подкрепям сектора
Източник: www.dailypress.bg
A A+ A++ A

Учителите са хората, които формират общественото мнение. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на работна среща с директори на училища и детски градини, преподаватели от Великотърновския университет и от Национален военен университет „Васил Левски“ (НВУ), която се проведе във Велико Търново, предаде Фокус.

Цачева поясни, че цени високо ролята на образованието за развитието на обществото. „Аз съм от учителско семейство – моята майка, сестра и етърва са учители. От малка съм възпитана в среда на уважение към труда на учителите. Вие сте хора с дух”, с тези думи се обърна към присъстващите кандидат-президентът.

Тя обясни пред представителите на образователната система във Велико Търново, че е имала възможност да контактува лично с видния израелски държавник и политик Шимон Перес, който е формулирал една важно за нея послание. „Перес ми каза, че по-малките държави и народи могат да имат своя голям дял в човешката съкровищница, ако заложат на триадата образование, наука и бизнес.

Със Закона за училищното и предучилищното образование ние се постарахме да обвържем ангажимента на правителството на Бойко Борисов за реформа на образователната система още от най-ранната форма на обучение на децата. Като президент ще подкрепям всички иновативни решения в образованието, за да може инвестициите, които правим в обучението, да се върнат през бизнеса в обществото. Това е сложен и дълъг процес, но вярвам, че заедно ще успеем“, каза Цецка Цачева.

#Цецка Цачева #НВУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »