Ген. Радев: Ще работим за обединени институции, защото така се изгражда една държава

Ген. Радев: Ще работим за обединени институции, защото така се изгражда една държава
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

В Самоков сме заедно за да кажем, че искаме промяната. Тя е връщане на достойнството и самочувствието на България. Ген. Радев и Илияна Йотова са хората, които ще се противопоставят на предателството, на което сме подложени през последните месеци. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Исторически музей в Самоков, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на БСП.

По нейните думи управляващите са предали България, когато са сменили Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и са се съгласили под натиска на Меркел да станем буферна зона. „Поздравявам Самоков за това, че смело заявихте вашата воля. Бяхте едни от първите в страната, защото сте хора с характер и можете да защитавате националното достойнство“, каза още Нинова. „Те ни предадоха и когато три пъти продължиха санкциите срещу Русия, срещу интересите на българските земеделци и икономика. Искаме президент и вицепрезидент, които да носят достойнството на българския народ“, заяви председателят на БСП.

Нинова подчерта, че днес Борисов се е провалил, че има 13 млрд. лв. в резерва. „Как няма да има като взе заем 16 млрд. лв“, коментира тя и допълни, че началото на промяната е на шести ноември ген. Румен Радев и Илияна Йотова.
„Трябва да избираме между смелостта и послушанието. Не се страхувайте от тях, те се страхуват от вас до степен да закрият българския парламент, за да не се чува гласът на народа и гласът на опозицията. Бъдете смели и се борете за правата си. Не даваме България! Победа за доброто на България с номер 13“, каза още Корнелия Нинова.

„Напредък и достойнство - затова сме се събрали тук“. С тези думи кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, се обърна към събралите се граждани. Той подчерта, че България е пред съдбовен избор. „Свикнахме от президента нищо да не зависи, но не трябва да допускаме да се повтори назначаването на президент. Българският народ трябва да издигне президент, който да защитава и брани интересите на хората, да води външна политика, от която не се срамуваме, да създава добри партньорства с други държави“, посочи ген. Радев.

Той попита дали ще приемем стабилност, която превръща България в мигрантски лагер на Европа. „Ще застанем като стена, като един с единна воля, и ще пазим България. А управляващите най-много ги е страх да не би ние с Илияна Йотова да застанем отпред на тази стена“, каза още ген. Радев. Той е заяви, че заедно с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова няма да пожалят или да работят за национална сигурност, но не само на границата, а навсякъде и да всеки човек. „Ще работим да обединим институциите, защото така се изгражда държава. Няма какво да ни спре, защото нашата кауза е България“, каза още ген. Румен Радев.

„Искаме друга България – която се развива, а децата ни остават тук. Да се обединим за България, която обичаме“, призова кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова. „Във вашите очи и усмивки виждам желание за победа. Да я постигнем с номер 13“, допълни тя. Според нея правителството е безпомощно. „Нелегалните мигранти са вътре в страната, от единия край до другия. Казват ни, че всичко е спокойно. От това спокойствие ни е страх“, коментира кандидатът за вицепрезидент. Тя подчерта, че ние сме горда нация на над 1300 години.

„Искаме решенията да се взимат в страната, а не да се налагат някъде отвън. Управляват ни зависими хора“, заяви Йотова. По нейните думи имаме много проблеми в страната – демографска катастрофа, мизерни доходи, лошо здравеопазване и образование. „Тези, които ни управляват трябва да си ходят част по-скоро. Днес те не ни лекуват, а ни искат пръстови отпечатъци като престъпници. Те не се трогват от съдбата на миньорите в Бобов дол, а се оправдават с концесии“, припомни тя. Според нея България е в политическа криза. „Спешното свикване на МС от министър-председателя издава уплаха и страх. Страх, че промяната, че ще дойде още по-бързо, отколкото са го очаквали“, каза още Илияна Йотова. 

#Ген. Радев #Илияна Йотова #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници