Каракачанов: За секциите за гласуване в чужбина, всичко е въпрос на организация

Каракачанов: За секциите за гласуване в чужбина, всичко е въпрос на организация
Източник: Хаштаг-BG
A A+ A++ A

По отношение на секциите за гласуване в чужбина всичко е въпрос на организация. Това каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" Красимир Каракачанов, предаде Фокус.

"В крайна сметка когато живееш на хиляди километри от България, няма как на твоята улица и до входа ти да има избирателна секция, както е в България. Няма никакво основание за недоволство. Тук има нещо положително. За първи път ще се спре гласуването в Турция и манипулациите, които се извършваха от турските правителства. В Турция на миналите избори имаше 139 избирателни секции, а сега можеха да се разкрият и много повече”, каза Красимир Каракачанов.

По отношението на задължителното гласуване кандидат-президентът коментира, че след като някой иска държавата да прави нещо за него, то той има задължението сам да си избере тези, които ще го управляват. „Когато ти не отиваш да гласуваш, нямаш основание да се сърдиш след това на никого. За първи път има задължително гласуване, каквото го има и в страни като Белгия и Гърция, но има и опцията да се гласува в празното квадратче”, каза още той.

#Красимир Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"