Павлова обсъди с румънския си колега Дънку сътрудничество между България и Румъния

Павлова обсъди с румънския си колега Дънку сътрудничество между България и Румъния
Източник: Фокус
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова проведе работна среща с вицепремиера и министър на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Василе Дънку. Двамата обсъдиха изпълнението на съвместната трансгранична програма между България и Румъния 2014-2020 г. Тя бе изправена пред невъзможността да завърши процеса на подбор на инвестиционни проекти, подадени в рамките на първата покана, поради липса на консенсус в рамките на Комитета за наблюдение. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, предаде Фокус.

Решението, което беше взето на проведената среща, предстои да бъде представено за одобрение на Комитета за наблюдение на програмата на следващо му заседание.

Програмата Румъния-България Interreg V-A е съфинансирана от Европейският фонд за регионално развитие - ЕФРР. Общият бюджет е 258,5 милиона евро. Програмата има за цел да развие граничната зона между двете страни, чрез финансиране на съвместни проекти. Тя се управлява съвместно от двете министерства. Допустимите за подпомагане от програмата региони, намиращи се на границата между България и Румъния, са седем окръга в Румъния (Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш, Констанца) и осем области в България (Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич).

#Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »