Политолог: Хилари ще спечели изборите

Политолог: Хилари ще спечели изборите
Източник: america.actualno.com
A A+ A++ A

Хилари Клинтън ще спечели президентските избори в Съединените щати. Такова предположение направи американският професор по политология Пол Сурасик, предаде БНТ.

Това са най-интересните президентски избори през последните години. Така специалисти определят сблъсъка между демократа Хилари Клинтън и републиканеца Доналд Тръмп. След последния дебат между двамата, социологическите проучвания показват едно.

"Хилари Клинтън ще спечели изборите. Това показват последните социологически проучвания, а допитването до гласоподавателите направено през октомври обикновено е точно. През последните 75 години настроенията на хората не се променят един месец преди изборите", коментира Сурасик.

Хилари Клинтън печели все повече поддръжници заради скандалните изказвания на Доналд Тръмп спрямо жените. "Доналд Тръмп успя да изгуби голяма част от електората. Записите, в които чухме как той коментира една жена, настроиха нежния пол срещу него, а именно те съставляват повече от половината гласоподаватели", добави още той.

Проучванията показват, че афроамериканците и латиноамериканците в по-голямата си част ще подкрепят Хилари Клинтън. Нискообразованите и част от хората само с университетски дипломи пък ще дадат гласа си за Тръмп. Към момента представителят на демократите води на милиардера с между 4 и 7 процента, а специалисти коментират, че съвсем скоро Съединените щати ще имат първата жена президент в историята си. Всички говорят за Хилари и Доналд, но малцина знаят, че на 8 ноември американците са изправени и пред друг важен избор.

"В същия ден, в който ще изберем президент, ще трябва да изберем състава на Долната камара на Сената, което в известна степен е дори по-важно от избора за държавен глава. Всички тези 435 души ще определят външната политика на страната", добави Сурасик.

Именно американският Сенат дава право на военни да участват в операции извън страната. През последните години Долната камара спира Барак Обама от взимането на няколко важни решения, като това дали страната да изпрати командоси за спецакции в Сирия. Последните проучвания показват, че новият състав на Сената ще бъде съставен предимно от демократи. Така че ако се сбъднат прогнозите, Хилари Клинтън все пак няма да разполага изцяло с подкрепата на Капитолия - Конгресът продължава да бъде владение на републиканците.

#Хилари Клинтън #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"