Ген. Румен Радев: На България е нужна силна армия

Ген. Румен Радев: На България е нужна силна армия
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Всички виждаме, че държавността е в разруха, а управлението и ценностите са в криза. Това каза кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, при среща със запасни офицери от Пловдив, предаде Фокус.

По негови думи винаги, когато България е била в труден момент и държавността се е разпадала, българската армия и българските пълководци са били тези, които са възвръщали силата й.

„Пълководците са поемали дълга и важната отговорност да го направят. Нека не си мислим, че времената са много по-различни. Да, имаме съвременни технологии и комуникации, но всички виждате, че държавността е в разруха, управлението е в криза, в криза са и ценностите. А всички ние носим тези ценности, които отново трябва да възродят държавата, да я тласнат напред, да й дадат сила, достойнство и гордост, без които не можем да продължава повече. Точно затова сме тук - да се обединим в името на тази кауза. Дълго време бяхме в летаргия и позволихме политическата върхушка да ни реже, да ни мачка и да ни казва, че сме бреме за бюджета, за осигуровките, дори бреме за развитието на държавата“, каза ген. Радев в обръщението си към запасните офицери.

Кандидатът за президент смята, че се е стигнало до момент, в който на България са й изключително нужни силна армия и ефективна полиция. „И точно когато са най необходими се оказа, че тази армия е не само малобройна, но и неокомплектована, немотивирана, няма съвременно въоръжение, а наличното е в незавидно състояние. Няма съвременна ефективна подготовка, полицията също е демотивирана, а хората напускат масово. Защо стигнахме дотук? Това са дълги години на нихилизъм. Много хора трябва да носят поне моралната отговорност, че стигнахме дотук. Не съм тук да търся отговорност от някого, а да предложа решение. По силата на нашата клетва, ние имаме дълг пред отечеството“, подчерта още Радев.

Той добави, че обикаля страната от два месеца и наблюдава изключително активиране на военното съсловие. „Хората се обединяват и искат да се случва нещо. Имат надежда“, допълни кандидатът за президент.

#Румен Радев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"