Лавров: Русия няма да предлага нови инициативи за Сирия на срещата в Лозана

Лавров: Русия няма да предлага нови инициативи за Сирия на срещата в Лозана
Източник: News Front
A A+ A++ A

На срещата в Лозана Русия няма да предлага нови инициативи за мирното урегулиране на сирийската криза. Това обяви при пристигането си в швейцарския град руският външен министър Сергей Лавров, предаде БНР.

Русия не очаква нищо особено да се случи по време на преговорите в събота в Лозана, обявиха от Министерството на външните работи в Русия. Според Лавров условие за възобновяването на мирните преговори за Сирия е да бъде изпълнена резолюцията на Съвета за сигурност на ООН.

Русия по време на разговорите в Лозана ще предложи конкретни стъпки в тази област, коментира още Лавров. Москва ще настоява за прекратяване на насилието в близкоизточната държава, продължаването на борбата срещу терористите, осигуряване хуманитарен достъп до пострадалото население.

Не на последно място Русия ще иска незабавен старт на политическия процес с участието на всички участници в него - правителството в Дамаск и цялата сирийска опозиция, без поставянето обаче на предварителни условия.  Москва ще настоява още за изпълнението на постигнато преди месец споразумение между САЩ и Русия.

В рамките на разговорите в швейцарският град, руският външен министър Сергей Лавров ще разговаря и с външните министри на Саудитска Арабия, Турция и Египет.

#Сергей Лавров #Лозана #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »