Иракската армия се готви за мощен удаъ върху ИД в Мосул

Иракската армия се готви за мощен удаъ върху ИД в Мосул
Източник: Intidar Blog
A A+ A++ A

Иракската армия се готви за мощна офанзива за освобождаването на град Мосул, а военно-въздушните сили на Съединените щати и на Франция нанасят удари по "Ислямска държава" в източната част на града. Вторият по големина град в Ирак е в ръцете на исмялистите от лятото на 2014 година, предаде БНТ.

Дори през деня в иракския град Каяра е тъмно като през нощта. Задушливият гъст дим закрива слънцето. Мястото е на 60 километра южно от Мосул. Каяра е освободен от ираксаката армия с помощта на въздушни удари на международната коалиция. Мишените й вече са руини.

Преди да напуснат града джихадистите от "Ислямска държава " са подпалили петролните кладенци. те са били общо 13. Един от тях е на метри от дома на местните жители.

Каяра е стратегически град, предвид близостта му с Мосул. В следващите дни точно оттук иракската армия ще започне голямата си офанзива за освобождаването на Мосул. Местните очакват операцията с надежда. "Искам операцията да започне не утре, не след седмица, а днес. Трябва да се отървем от "Ислямска държава", казват местните.

Джихадистите са готови на всичко за да не предадат Мосул.

 

#Мосул #ислямска държава #Иракската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"