Ген. Радев: Трябва да имаме възможност с нашите въоръжени сили да защитим нашия суверенитет

Ген. Радев: Трябва да имаме възможност с нашите въоръжени сили да защитим нашия суверенитет
Източник: БНР
A A+ A++ A

Хората изразяват своята надеждност, че един човек от сектор „Сигурност“ в този момент ще бъде най-полезен на България в ролята си на президент. Това каза кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП по време на срещата си със запасните офицери в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Красна поляна“, предаде Фокус.

Радев обясни, че от почти два месеца обикаля из страната и за първи път вижда такова единение и в хората от военното съсловие. „Явно това не е случайно, явно има много фактори тук. Преди известно време започна да настъпва отрезвяване в обществото. Не говоря за политическата върхушка. Тази върхушка единствено ряза българските въоръжени сили. Има отрезвяване в обществото за ролята, мястото и задачите на нашите въоръжени сили, на сектора „Сигурност“ в нашия обществен живот“, каза той.

Според ген. Радев след случилото се в Украйна, в Сирия, опита за преврат в Турция е било ясен индикатор, че основната мисия на въоръжените сили е отбраната. „Преди контингентите, преди парадите, ние трябва да имаме възможност, с нашите въоръжени сили да защитим нашата териториална цялост и суверенитет“, уточни ген. Румен Радев. Той заяви, че най-после тези, които са докарали армията до тук трябва да започнат да разбират това. По думите му точно в момента, когато имаме нужда от въоръжени сили, се оказва, че армията ни е не само малобройна, но и недокомплектована, няма модерно въоръжение, хората са демотивирани и напускат. 

#Румен Радев #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »