Калфин към ген. Радоев: Нека се изправим един срещу друг в дебат. Президентският пост не е място за упражнения

Калфин към ген. Радоев: Нека се изправим един срещу друг в дебат. Президентският пост не е място за упражнения
Източник: www.abv-alternativa.bg
A A+ A++ A

„Кандидат-президентската кампания показва какво ни е отношението към институциите. Участието на врачки, шоумени и хора с присъди в надпреварата за най-висшия държавен пост е показателно за това какво е отношението на хората и към институциите, и към политиката. Това трябва да се промени и трябва да е една от задачите пред новия държавен глава. Вчера г-н Радев е обявил, че има по-широк хоризонт от хората, които сме били учили политика по думите му „зад пердетата на Народното събрание и в кулоарите”. Искам да го видя този широк хоризонт на г-н Радев в дебат. Нека да се изправим един срещу друг по всички важни теми и да видим кой къде се е учил и какво е научил. Защото най-високият държавен пост не е място нито за упражнения, нито за прекарване на свободното време след пенсия. И е крайно време и ние, кандидатите за президенти, да започнем първи да проявяваме уважение към най-висшия политически пост, към който сме се устремили“. Това коментира днес пред медии и граждани в град Враца кандидатът за президент от Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на АБВ, предаде Фокус.

„Струва ми се, че кандидатите за поста сами не осъзнават колко всъщност е важна ролята на президента точно в момента. Страната ни има нужда от човек, който да постави българския национален интерес и запазването на националната идентичност над всичко останало. Не да е опозиция, а да работи с останалите институции за решението на най-важните въпроси, които касаят хората. В същото време той не трябва да се държи и като министрите, които наблюдавахме активно в последните дни. Него не трябва да го е страх да не му се „скара“ Борисов или ако му се „скара“, той после да ходи и да казва: „извинете, г-н Борисов, виновен съм, няма повече да правя така“, подчерта още Ивайло Калфин. Той обобщи, че българският държавен глава трябва да дава устойчивост на най-важните политики за обществото и в същото време да помага за активното решение на острите външнополитически проблеми, между които е и проблемът с бежанския поток, който преминава през България.

„В България има много патриоти, които искат да отидат и да пазят на границата. Да, на границата трябва да има и охрана, и да се пази. Друг е въпросът защо я махнахме преди години. Но истината е, че и за ръце да се хванем, няма да можем да спрем потока от имигранти. Решението е в ръцете на президента, който да го реши заедно с кабинета и притокът наистина да се пресече – чрез по-сериозни наказания за трафикантите и чрез споразумения за реадмисия на имиграните от Афганистан и другите държави, където няма война“, каза Ивайло Калфин.

#Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »