Криминално проявен шофьор опита да изблъска патрулка от пътя. Служител на реда откри огън

Криминално проявен шофьор опита да изблъска патрулка от пътя. Служител на реда откри огън
Източник: Спътник
A A+ A++ A

Шофьор без книжка се е опита да изблъска от платното за движение полицейски автомобил на пътя между с. Конаре и Паничерево, предаде Нова тв.

Инцидентът се е случил в събота вечер около 23.20 часа. Автопатрултът бил засечен от навлизаща в кръстовището кола, която не спряла на знак „Стоп“. За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение. Автопатрулът го последвал с включени светлини и сирени. Когато колата била догонена, водачът й на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно, съобщиха от МВР.

След няколко неуспешни опита да го спрат, един от полицаите стрелял няколко пъти със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила.

Преследваното превозно средство било спряно. Колата управлявал собственикът й - 34-годишен мъж от Гурково. Той е карал без книжка и е криминално проявен. Осъждан е няколко пъти. Заедно с него пътували още общо седем души – петима от тях /41-годишна жена от Гурково и четирима жители сливенското село Баня – мъж на 42 години, 29-годишна жена и две непълнолетни момчета на 15 и 17 г./ в купето, а две 16-годишни момчета, също от село Баня – в багажника на колата.

Освен че шофира без книжка, тестът показал, че К. И. е употребил алкохол. По време на гонката, шофьорът  е получил огнестрелна рана. Той е настанен за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота.

Образувано е следствено дело.

#шофьор #огнестрелна рана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"