БЗНС ще настоява за предсрочни избори през пролетта

БЗНС ще настоява за предсрочни избори през пролетта
Източник: БНР
A A+ A++ A

БЗНС ще поиска от Реформаторския блок да се обяви за предсрочни избори. Това става ясно от официално съобщение, публикувано на уебстраницата на партията, която е част от РБ, предаде Нова тв.

"Настояваме за свикване на Изпълнителния и Гражданския съвет на 17 октомври. Ще предложим на Реформаторския блок, при изчерпване на всички останали възможности, да се обяви за предсрочни парламентарни избори през пролетта на следващата година. Считаме, че това е най-демократичния начин за излизане от политическа криза", се казва в становището. "За БЗНС е очевидно, че доверието между коалиционните партньори е нарушено", допълват от съюза.

От БЗНС изтъкват, че към настоящия момент за тях е най-важно "да отдаде уверена и мащабна подкрепа на кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок Трайчо Трайков и Съби Събев".

В петък след извънредна среща в Министерския съвет Реформаторският блок препотвърди подкрепата си за кабинета „Борисов”. Това се случи, след като Борисов заплаши Реформаторите с изгонване от коалицията. Той заяви, че ако Реформаторите не се държат като управляващи, ще се раздели с тях като партньори, след като го критикуваха в парламента. Според премиера обаче те мълчат в Министерския съвет, а депутатите им се правят на опозиция.

#БЗНС #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »