Започват преговори между Китай и Великобритнания за затягане на търговските връзки след Брекзита

Започват преговори между Китай и Великобритнания за затягане на търговските връзки след Брекзита
Източник: БНР
A A+ A++ A

Китай отваря вратите си за свободна търговия с Великобритания и финансовият министър Филип Хамънд е настроен да започне преговори за сделка с втората по големина икономика в света в рамките на седмици, пише вестник The Daily Express, предаде Фокус. 

Хамънд ще се срещне с един от вицепремиерите на Китай в рамките на събитие в британската столица Лондон, което ще се проведе следващия месец. Дипломатическият представител на азиатската страна във Великобритания също заяви миналата седмица, че "взаимни" споразумения между двете държави биха били от полза както за Пекин, така и за Лондон.

"Визитите на високо ниво и диалозите допълнително ще насърчат сътрудничеството ни в областта на бизнеса и финансите", подчерта китайският дипломат, допълвайки, че Пекин ще се възползва от възможностите, когато те се появят. Затоплянето на отношенията между Великобритания и Китай започна в рамките на срещата на върха на лидерите на Г-20 миналия месец, когато британският премиер Тереза Мей проведе преговори с китайския президент Си Дзинпин.

По-рано Прити Пател, правителствен секретар по въпросите на международното развитие, заяви, че след излизането си от Общността Великобритания ще засили търговските връзки с останалата част от света. Говорейки в шоуто на Андрю Мар, тя каза: "Ние търсим най-новите възможности, които напускането на ЕС ще ни донесе, нови възможности за търговия и за връщане на контрола на имиграцията". 

#Китай #Великобритани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници