Застудява, на повечето места в страната ще превали дъжд

Застудява, на повечето места в страната ще превали дъжд
clubz.bg
A A+ A++ A

 

Над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове от североизток валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява.

С до умерен, а в източните райони и временно силен вятър от североизток ще нахлува студен въздух, съобщава БГНЕС. Температурите значително ще се понижат и ще са почти без дневен ход – сутринта между 7° и 12°, а дневните - между 9° и 14°. През нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса.

Атмосферното налягане е по-високото от средното за октомври – още ще се повиши.

Над планините ще преобладава облачно, по билата и мъгливо време. На много места ще превалява дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудее и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове над северното крайбрежие валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »