Мило Джуканович: След изборите Черна гора ще се насочи към членство в ЕС и НАТО

Мило Джуканович: След изборите Черна гора ще се насочи към членство в ЕС и НАТО
clubz.bg
A A+ A++ A

 

Черна гора ще остане на пътя към членството в НАТО и ЕС. Това заяви дългогодишният премиер на страната, който спечели последните парламентарни избори в страната.

Очаква се Мило Джуканович и неговата Демократична партия на социалистите (ДПС), които са на власт от 1991 г. насам, се очаква отново да застанат начело на 81-членния парламент, информира БГНЕС.

„С нашите 36 места и... нашите традиционни партньори коалицията за европейско бъдеще на Черна гора без съмнение ще има най-малко 42 места“, каза той в понеделник пред симпатизанти.

„Веднага щом излязат официалните резултати ние ще започнем преговори с партньорите и скоро ще създадем новото правителство“, каза той.

Според предварителните данни за резултатите от вота Джуканович ще получи 35 места, с едно по-малко от очакваните от него.

Партньорите, за които Джуканович говори, получиха общо 6 места – по две за Социалдемократите на Черна гора и обединението на мюсюлманските босненци. По един мандат получиха партиите на албанските и хърватските малцинства.

С това управляващите ще имат минимално мнозинство от 41 гласа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"