Кунева: Напускаме управлението, ако Трайков се провали на изборите (Обновена)

Кунева: Напускаме управлението, ако Трайков се провали на изборите (Обновена)
Blagoevgrad-News
A A+ A++ A

 

Ако на президентските избори РБ има по-малко от 200 хил. гласа, то ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт. Това обяви на извънредна пресконференция Меглена Кунева, пише БГНЕС.

Реформаторите ще настояват за достойно отношение и за внимателно боравене с езика. Кунева заяви също, че РБ стои твърдо зад кандидатура на Трайчо Трайков и Съби Събев за президентските избори и че участието им във властта е гаранция за провеждането на реформи в чувствителни сектори, като образованието и борбата с корупцията, както и недопускането на БСП и ДПС да се върнат във властта.

Според Движение “България на гражданите” президентските избори ще покажат ясно дали избирателите на Реформаторския блок подкрепят участието на блока в дясноцентристкото управление или не.

Ако на президентските избори, обаче, РБ има по-добър резултат от този на предходните два избора, то те ще разглеждат това като знак на подкрепа за участието на блока в настоящото дясноцентристко управление. В този случай ДБГ ще поиска след изборите подписване на анекс към Коалиционното споразумение с ГЕРБ, в който да бъдат актуализирани общите ангажименти до края на мандата, както и да бъдат създадени работещи коалиционни формати, на които да се обсъждат основни политически въпроси и да бъде поет общ ангажимент за недвусмислена парламентарна подкрепа на решенията, приети в тези формати.

Найден Зеленогорски коментира, че има влошена комуникация с ГЕРБ. "Ако сега има правителствена криза и се стигне да предсрочни парламентарни избори, за което вината ще е изцяло на ГЕРБ, БСП ще спечелят изборите", коментира Зеленогорски.

ГЕРБ да не прехвърлят вината от болната глава на здравата, коментира Зеленогорски и заяви, че утре в 11.00 часа лидерите на управляващата коалиция ще се срещнат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"