До края на октомври Русия може да получи разрешение за газопровода OPAL

До края на октомври Русия може да получи разрешение за газопровода OPAL
http://www.memoriabg.com/
A A+ A++ A

 

Русия може да получи разрешение от Европейската комисия за увеличаване на обема транспортиран газ по газопровода OPAL до края на месец октомври. Това заяви руският министър на енергетиката Александър Новак в интервю за телевизионния канал „Россия 24“, пише БГНЕС.

„Сега се провежда работа по получаването на съответното разрешение (от Европейската комисия – бел. ред.). Ние се надяваме, че до края на октомври такова разрешение ще бъде получено“, каза той.

OPAL е част от газопровода „Северен поток“, който доставя газ от Русия в Европа. Газът по OPAL е предназначен за Германия, като се очаква газопроводът да продължава и до границата на страната с Чехия.

Към момента заради съществуващите ограничения на ЕК „Газпром“ използва само 50% от мощността на OPAL. Увеличаването на обема транспортиран газ по този тръбопровод е от съществено значение за строежа на „Северен поток-2“.

В средата на юли стана ясно, че ЕК отлага взимането на решение по заявката на „Газпром“ за увеличаване на обема транспортиран газ. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници