Разкриха схема за доставка на фалшиви шофьорски кнжики

Разкриха схема за доставка на фалшиви шофьорски кнжики
www.avto-shkola.com
A A+ A++ A

 

Криминалисти на РУ-Казанлък разкриха престъпна схема за доставка на неистински свидетелства за управление на моторни превозни средства.

Специализирана полицейска операция предприели служители от група „Икономическа полиция“ при РУ – Казанлък след продължителна работа в периода от юли досега във връзка с информация за посредничество при изготвянето и доставката на неистински свидетелства за управление на МПС, съобщи БГНЕС.

В процеса на разследването полицаите провели многобройни оперативно-издирвателни действия и на 9 октомври спрели за проверка на автомагистрала "Тракия“ лек автомобил "Хюндай”, управляван от жител на Тополовград. При извършеното претърсване в колата те открили запечатан плик с неистинско свидетелство за управление на МПС, гръцки образец, издаден на името на български гражданин от Нова Загора. Oбразувано било досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 308, ал.2, вр ал.1 от НК. При проведените допълнителни процесуално-следствени действия разследващите установили посредника в схемата – И.М. /61г./ от гр. Николаево. По първоначални данни той е набирал кандидати да се снабдят с неистински гръцки СУМПС и след това доставял такива документи на клиентите си. Извършено е претърсване в дома му, при което са иззети множество документи, съотносими към разследването. В хода на процесуално-следствените действия е задържан и А.К./31 г./ от Николаево, съпричастен към осъществяваната престъпна дейност. Мъжът се е легитимирал пред полицейските служители с неистинско свидетелство за управление на МПС, гръцки образец, с неговите лични данни. Документът е иззет и срещу А.К. е образувано бързо производство за престъпление по чл. 316 от НК.

И. М. и А.К. са задържани първоначално за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Привлечени са като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение "подписка". Работата по документирането и доказването на цялостната им престъпна дейност и установяването на възползвали се от схемата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"