EVN България Топлофикация обявява начало на отоплителен сезон 2016/2017 г. в Пловдив

EVN България Топлофикация обявява начало на отоплителен сезон 2016/2017 г. в Пловдив
Източник: Кросс
A A+ A++ A

EVN България Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти считано от 18 октомври 2016 г. (вторник). С оглед на понижаването на температурите и тенденция към застудяване и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2016/17 г.

Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона. Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред, съобразен с нормативната уредба:

• детски заведения

• болнични заведения

• училища и други учебни заведения

• обществени и стопански сгради

• жилищни сгради.

EVN България Топлофикация напомня на своите клиенти, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на входа на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване. Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към своя топлинен счетоводител. В случай, че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN България Топлофикация, ще се изключат автоматично.

Това е възможно благодарение на инсталираните от дружеството температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите. ЕVN България Топлофикация напомня, че централното топлоснабдяване е сред най- екологичните и безопасни начини за отопление.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"