Търговските преговори между САЩ и Великобритания са невъзможни преди уточняване на параметрите по Brexit

Търговските преговори между САЩ и Великобритания са невъзможни преди уточняване на параметрите по Brexit
Източник: БНР
A A+ A++ A

Великобритания е необходимо да определи своите бъдещи отношения с Европейския съюз, преди страната да започне преговори със САЩ относно каквато и да е търговска сделка след Brexit, заяви в понеделник в Женева търговският представител на САЩ Майкъл Фроман, съобщава агенция Ройтерс, предаде БНР.

"Предполага се, че докато Великобритания не определи естеството на отношенията си с ЕС, не би било възможно да има сериозен разговор относно каквото и да е отделно търговско споразумение между САЩ и Обединеното кралство", подчерта Фроман.

"Дали страната ще остане или не част от митническия съюз? Дали ще бъде част или не от единния европейски пазар? С какво зони на суверенитет ще разполага и дали ще има  суверенитет над митническите тарифи? Дали ще има суверенитет над финансовата регулация? Именно тези въпроси е необходимо да бъдат приоритет за Великобритания", заяви американският търговски представител пред академични страни и дипломати на конференция на Graduate Institute в Женева.

Той отказа да даде съвети на министъра на търговията на Великобритания, Лиъм Фокс, отбелязвайки само, че разговаря периодично с г-н Фокс и неговите колеги. Фроман също така отказа да коментира евентуалното въздействие върху търговските отношения на САЩ с останалия свят, ако Доналд Тръмп спечели през следващия месец президентските избори в САЩ.

#Brexit

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"