Георги Първанов: Политическият модел в страната трябва да се промени със свикване на Велико народно събрание

Георги Първанов: Политическият модел в страната трябва да се промени със свикване на Велико народно събрание
Източник: Informo
A A+ A++ A

Съществуващият политически модел в страната трябва да се промени из основи чрез свикването на Велико народно събрание. Това каза по време на пресконференция в Пазарджик председателят на ПП АБВ и Президент на България в периода 2001-2012г. Георги Първанов, предаде Фокус.

„Приляга на новия държавен глава да координира усилията по подготовката на един нов Конституционен съвет, защото ако се създадете такъв и в него се съберат добри експерти, които да направят обстоен прочит на Конституцията, могат да се променят много неща в страната, и в частност в Изборния кодекс”, уточни Първанов. По думите му целта не е да се направят нови промени, а да се промени наново съдържанието на съществуващите, за да бъдат реализирани идеите по икономизация на външната ни политика.

„Президентът трябва да осъществява и мощен поток от инвестиции в България. Бих поощрил Ивайло Калфин да търси такива и на Изток, и на Юг. Това ще върне образа на България в Европа”, коментира Първанов. Той допълни, че по време на управлението на Симеон Сакскубурготски България е стояла много добре в Европа и никой не си е позволявал да отправя тежки упреци към нас.

#Георги Първанов #Велико народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »