Британските власти разследват изнасилване на депутатски сътрудник в парламента

Британските власти разследват изнасилване на депутатски сътрудник в парламента
Източник: Smartigraphs
A A+ A++ A

 

Британската полиция разследва твърдения, че в парламента е била изнасилена сътрудничка на депутат консерватор, съобщи говорител на депутата, предаде БГНЕС.

Смята се, че нападението е извършено в ранните часове на 14 октомври. „Същия ден е арестуван е 23-годишен мъж, заподозрян в изнасилването. Той е пуснат на свобода под гаранция, докато разследването продължава”.

Разследващите не огласяват името на жертвата, идентифицирана от британските медии като сътрудничка на депутата Крейг Макинли. Говорителка на Консервативната партия каза, че засега е неуместно да се коментира, тъй като разследването продължава.

Според в. ”Мирър”, заподозреният не е парламентарист. Предполагаемият насилник бил в близко заведение с приятели, след което извършил престъплението.

Сградите на парламента в Лондон, известен още като Двореца Уестминстър, са както център на британската политика, така и емблематична туристическа забележителност, прочута с часовниковата кула Биг Бен.

Построен по проект на Чарлз Бари и Огъстъс Пюгън, парламентът е завършен през 1870 година и днес е част от световното наследство в списъка на ЮНЕСКО. 

#полиция #изнасилена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"